torsdag 30 oktober 2014

Att planera helgen som aktiv alkoholist.

Ett nytt veckoslut närmar sig med stormsteg och för dom som har problem med sitt drickande av alkohol så börjar planeringen av inköp av det som ska drickas i helgen om det inte redan dragit igång.

Kanske blir det samma ranson som veckan innan eller kanske är det så att det upptäcktes att den inte riktigt utan vi fick fylla på förrådet på lördagen med lite mer? Kanske blev det så att det dracks lite mer än planerat?


Det är lätt hänt att det blir så, ibland så ger vi oss inte heller utan det ska vara tomt i flaskorna innan vi går och lägger oss. Vi tycker att det är inte lönt att spara till dagen efter eller ett senare tillfälle.

Vad som händer är att vi med stor sannolikhet vaknar med en "halv öken i halsen och världens huvudvärk" och har ingenting hemma att bota oss med. Det blir till att fixa hem lite för att lindra baksmällan. Det blir till att skicka iväg den vi lever tillsammans med för att köpa några öl eller be någon kompis fixa detta till oss för själva är vi i så dåligt skick att vi inte klarar av detta.

Lever vi i ett förhållande och vi har barn hemma så får vi kanske hänga upp skylten "var god stör ej skylten" på sovrumsdörren för vi behöver lugn och ro dagen efter. Kanske är det så att vi lovat barnen att vi skulle göra någonting roligt i helgen men tyvärr så får vi svika det löftet för vi är inte kapabla att sätta oss i bilen eller ens gå utanför dörren för att vi är för bakfulla.

Det kan också vara så att vi ändå på något konstigt vis lyckats spara undan en lite slatt alkohol eller gömt undan några öl som eftersläckare för vi visste hur det skulle bli den här helgen också. Vi får kanske smyga i oss det här utan att det väcker för mycket uppmärksamhet från resten av familjen. I vilket fall som helst så är vi kanske ändå inte så pigga på att göra dom aktiviteter som vi tidigare lovat.


Om vi vänder tillbaka lite till planeringen inför helgen vad som ska drickas så är det kanske så att vi står eller sitter på vår arbetsplats och planerar inköpen och vi kanske till och med känner lite glädje att det snart är helg igen så vi får koppla av med lite alkohol och känna att vi är fria från arbetet och kan ta det lugnt.

Och nu kommer några frågor från mig:
Är det verkligen så att vi måste ta till alkohol för att känna att det är helg och att vi "är fria från arbetet"?

Är detta en dålig ursäkt för att dricka alkohol, eller är det så att vi har det dåligt i våra liv på något sätt?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar