torsdag 11 september 2014

Torsdag och planering inför helgen.

Alkoholister kan redan på onsdagen känna att det börjar "killa till i sprittarmen" och börja planera och inhandla "dryckjommen" till helgen. Här har vi ofta tagit till lite extra så att vi har så vi klarar oss och lite till. Oftast blir det ändå alltid så att vi får fixa lite till på lite konstiga vägar för vi kan bälja i oss rätt duktigt när vi väl sätter igång på fredagskvällen. För det ska ju firas att helgen har gjort sitt intåg.

Firandet fortsätter hela helgen utan att vi lägger någon vikt vid det. På måndagsmorgon mår vi kanske inte så bra och är inte så krya och friska som vi borde vara. Det är kanske så att det "smugits med" ett par öl för att klara av måndagens arbete.

Och jag vet att så här ser det ut bland många anställda på företag idag. Kanske är det till och med så att andra arbetskamrater vet om att du dricker för mycket. Kanske även dina chefer vet om detta men vet inte hur detta ska hanteras. Skulle dom inte veta om att du har problem med alkoholen så kommer dom ändå att veta om dina bekymmer den dagen det händer en olycka på det ena eller andra sättet på grund av alkoholen. Detta för att det sker omkring 3 000 olyckor med dödlig utgång där det konstaterats att alkohol varit inblandad och orsak till olyckan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar